Photoshoot

-Backstage-

Haha, skratta åt oss, det gör vi.
Här får ni lite exklusivt backstagematerial...


(de fick för sig att måla Odas hals med rosa och silvriga prickar)


Sedan gick vi med våra stylister till en "all you can eat"-pizzeria. På bild ser ni pizza med någon söt kläggröra, blåbär, choklad och marchmellows..det var faktiskt gott!

Fotografen var lite irriterande, annars var det kul!

Byeee

//Oda & Amanda

Ueno


Igår gjorde vi Ueno, ett område i norra/södra Tokyo. Vi gick på marknad med mat och allt möjligt. (Oda gick loss)
Fesk
Vi köpte chokladdoppade jordgubbar på spett..


Inga undangömda skyltar när det kommer till porr i det här landet inte. Vi fick se lite mangaporr...mycket intressant.
Hittade den största chipspåsen hittills..gick loss som sagt.
Amanda satsade på jordgubbarna i BIG-pack
Sayonara!

//Oda & Amanda

"lay all your love on me"

Våra 2 senaste dagar har varit intensiva, vi har suttit och blivit provsminkade och hårstylade inför photoshooten på lördag. Det kommer bli helt galet vill vi lova! Bilder på detta kommer. Sedan har vi ätit hur mycket som helst och varit på galen karaokekväll med våra korridorvänner, kom inte i säng förens 7 imorse. Lite shopping har hunnits med också (och skins såklart haha).


Amanda har lärt sig äta sushi!


Oda tror att hon har blivit mästare på att äta sushi här, var kaxig för att hon endast hade 1 risgryn i sojan efter middagen (applåder).Karaoken igår som spårade ur totalt (fri bar, fortfarande lika farligt). På bild: Mahdi, Amandine och Alex från vår korridor, även Holländaren var med men han fick inte vara med på bild för han blev på något vänster "jättefull" på lemonsoda utan alkohol? haha.
Vi har numera uppdaterat oss från att alltid sjunga "Gimme gimme.." på karaoken till den andra ABBA-klassikern "lay all your love on me" - mycket bättre. Vi gjorde succé som alltid.Idag gick vi till vår favoritrestaurang här i området, vi lyxade med en stor fet amerikansk pannkaka till efterrätt.Hittade världens mest japanska hörlurar i Shibuya 109 på vår lilla shoppingrunda idag.
Amanda köpte en jätteefin klänning som man inte får tvätta (upptäckte hon precis)?


KRAM!
/Amanda & Oda


Vecka 3


Vi letade gothlolitor i söndags och detta var vad vi hittade i Harajuku.Våran favorit art bookstore på vår gata. Är öppet till 24 varje dag!


Vi spanade in bakgator i Shibuya och hittade Ragtag och Wego som är två mycket bra secondhand butiker men även Disneybutiken som är ett paradis när man är barn.


Vi gick på en Japansk resturang (grillat) vi satt på golvet och alla stirrade, det kändes som vi gjorde alla fel man kunde göra.


Ginza by night.


Vi gick på ölmuseum (fanns även en provsmaksavdelning) med våran numera lite störande korridorsvän från Holland. Oda hoppas att Yebisu öl finns i Sverige!


Fredagen spenderade vi i Yoyogiparken med öl, musik, fulla japaner som ville ta kort med oss och jordgubbar. Underbar dag


På kvällen hade vi fest på Sakura house men det trevliga franska paret och de andra korridorsfolket.


Lördagen kollade vi på Skins och var bakfulla men sen på kvälle var vi ju inbjuda på BBQfest hos Kattis, Justin och Ingmar (de vi träffade på karaoken förra helgen) som för övrigt också är från Kanada haha. Ett "litet" missförstånd sen sist. De vi firade var att Justin fyllde 26. Derar balkong hade den finaste utsikten över shinjukus skyskrapor och neonsljus.


Vi drog vidare från festen men innan vi lämnat huset kom polisen men det löste sig snabbt och enkelt, det är väldigt vanligt att grannar ringer polisen för minsta lilla här i Tokyo. Vi gick till "drick så mycket du vill" i 1 tim för 1300 yen (100 kr). Vi träffade jätte många trevliga människor från hela världen. På bild Oda och Justin.


Vi gick till karaoke allesamman vi hade flera rum som man sprang emellan till 5 på morgonen, även här fri bar! Här är två trevliga tjejer den ena från Usa (clarissa) och en från Tyskland (Jasmin).
'

I slutat struntade man i glaset och tog hela kannan med öl och drack direkt ur.


Kattis är grym på att sjunga!!!


Påvägen hem till kattis och co på efterfest kl 5 på morgonen tappade Ingmar och Oda bort alla andra och tog fel tunnelbana ut från centrala Tokyo bytte till något konstigt tåg och hamnade in the middle of nowhere. Innan hade både Amanda och Justin hoppat över spärrarna för leta efter Oda och blivigt väldigt oroliga. Efter två timmar av förvirring tog Oda och Ingmar en taxi i ca 25 min för att komma till Shinjuku igen.


Efterfest till kl 15 med hemkörd pizza hut med camember?


Vi lovar att uppdatera oftare med kortare inlägg.

/ Odis och Amandis (som vi numera kallas)

Cinema RiseMåste bara säga att jag och Amanda var på en independent-biograf igår som heter Cinema Rise. Vi såg den härliga filmen Trainspotting. Filmen var lite bättre än senast jag såg den och detta berodde förstås på att man i Japan får dricka öl på bio. Så jag knäckte en burk Asahi, den var godare än någonsin. Billigt var det också att se filmen, men den är ju inte ny så det kanske inte var så konstigt. Ser fram emot fler besök på Cinema Rise, det ligger här i Shibuya så det är nära och bra!(Här är biografen utifrån, bilden är dock inte vår)

Sitter och lyssnar på en begagnad japansk hiphopskiva jag köpte på RE:Vinyl (den där vinylbaren). De heter Bushmind och skivan heter Bright In Town http://www.lastfm.se/music/Bushmind. Delar av den är riktigt bra men en del låtar är väldigt mystiska haha.
Vi ska bli bättre på att updatera, har massa bilder på g!
Byeee

Karaoke & Design Festa

Fredag:
I fredags var vi på en standingbar med Peter (vår korridorvän från Holland) och drack öl med massa folk han träffat genom en japansk tjej.
Vi blev bjudna på öl och tequila av två killar från Kanada och Nya Zeeland och det slutade med att vi blev meddragna med massa folk på karaoke.
På vägen till karaoken träffade vi en svensk tjej, hennes japanska kompis som hette Ingmar efter Ingmar Bergman (hans föräldrar diggar Bergman) och en kille från Kanada som hette Justin. De följde med oss och vi var sammanlagt 13 pers från hela världen i ett karaokerum som vi fick ha till 5 på morgonen med obegränsad gratis bar!! Kostade strax under 200kr per person!
Det var helt galet.Jag, Amanda och den svenska tjejen Katarina körde Swedish karaoke team med ABBAs "Gimme me, gimme me (a man after midnight)" haha.
Lördag:

Vi (Julia Hellgren var med oss) skulle till Asiens största konst och musik event Design Festa Art Festival och se ej ännu etablerade konstnärer från hela världen ställa ut och sälja sina verk i Tokyo Big Sight (en ascool byggnad nere vid Tokyo Bay).
Amanda svimmade på tunnelbanan dit, dramatiskt eftersom hon stod upp och ramlade ner på en person som verkade vara helt neutral och oberörd. Kvinnan satt bara och stirrade framåt och jag försökte lyfta upp Amanda som vaknade snabbt. Det löste sig med lite vila och vatten och sedan var vi på gång mot Design Festa igen.
Det var en riktigt cool upplevelse och vi fick gratis biljett för att vi bor på Sakura House!

Tokyo Big Sight:Inne på Design Festa satt denna killen bland alla hundratals människor och körde sin grej, han var riktigt riktigt grym.Inne i hallen (det var typ som en mässa fast med livemusik osv) fanns allt möjligt konstnärligt, t ex live måleri. Fler bilder kommer på facebook.
Design Festa festivalen var riktigt riktigt inspirerande (det är Design Festa som står bakom det galleriet jag ska ställa ut mina tygpåsar på också för övrigt) och vi köpte lite tavlor. Konstnärerna som låg bakom målerierna blev helt till sig när vi köpte dem, folk stod och applåderade och gav sushibitar i plast (något slags mobilsmycke folk har här haha).

Här är Amandas tavlor:Här är min (jag köpte en till men en är eventuellt en present så den tänker jag inte visa mohaha):

Nu ska vi ut och fira norges nationaldag på trä-bar!

Moshi moshi!

Oda & Amanda

Uppdatering.

Det har hänt ganska mycket här borta sedan vårat senaste inlägg. Så nu tänkte vi göra en snabbuppdatering med bilder!

Vi åkte till Shinjuku för att prata med Sakura house eftersom de har problem med att svara på våra mail. Alla byggnader är så sjukt höga...


Sedan åkte vi till Design Festa för att Oda skulle betala sin deposition på rummet som ni ser till höger om mig.


Samma dag hade vi en liten utgång, vi trodde att si skulle gå på stor klubb men istället blev det att vi gick till en standing bar med våra korridorsmänniskor.
Vi hade fått reda på att Julia var här samtidigt som oss så då tog vi en fika och sen hittade vi dessa personer som hade som arbetskläder en fisk på huvudet.


Vi har även varit på Tokyo Towers i Roppongi.


Där vi spelade lite spel, det var nog för lite yngre barn igentligen.

'
Vi gick runt lite och hittade till Roppongi Hills där vi gick in på ett museum och såklart ligger detta på 53:e våningen så först fick vi oss en titt ut över Tokyo.
Man fick inte ta kort där inne men det var en väldigt bra utställning, vi blev väldigt inspirerrade. Sen fick man gå upp på taket av huset och såklart gjorde vi det. Det var kallt men väldigt värt.


/ Odanda

Karaoke-kan

I lördags gick vi ut och då hamnade vi på det berömda karaoke stället som är med i Lost in translation. Vakten som stod utanför kunde ingen engelska så därför fick vi gå före en kön på 2 timmar och gå direkt upp. Det var hur kul som helst.


Efter det skulle vi gått hem men i stället hamnade vi på en privat lägenhetsklubb med guldtapeter och underground liveband. Dj gillad 80-tal, och de gjorde vi med. 

Här i Tokyo måste man antingen kolla uppåt eller gå ner i en källare för att hitta klubbar, allting är byggt på höjden så det är svårt att hitta dom. Men vi har lyssnat efter musik och neonljus för att hitta något spännande. Så när vi lämande lägenhetsklubben gick vi till ett annat ställe i en källare men så var det 2000 yen i inträde och det de tyckte vi var ovärt eftersom det är 160 kr. Då gick vi upp för några trappor och kom till en mysig bar och där tog kvällen slut.


På söndagen gick vi till Harajuku för att kolla in de beryktade tjejerna som har galna utstyrslar. Vi hittade några men absolut inte så många som vi trodde.


Istället hittade vi Design Festa Gallery där Oda ska ställa ut sina påsar. Det var coolt.


Seeya
Oda & Amanda

....

ÅHHH MAGNUS!!!!

fredag & lördag

Igår var vi riktigt riktigt trötta, vi åkte till Ikebukuro och åkte upp på 60:onde våningen i Sunshine 60 building för att få en 360 graders vy av staden uppifrån.
Det var riktigt coolt. Dessutom gick hissen 60 våningar upp på några sekunder!
Idag låg vi och göttade oss efter att ha kollat på Skins hela natten i Yoyogiparken under träden och glassade i solen (det är riktigt varmt här)
De har alltid massa uppträdanden i Yoyogiparken, det stod allt från saxofonister, violin-kvartetter till folk som höll på med kampsporter och dans mm.
Men det bästa av allt var när vi gick genom Shibuyagate över en bro och hamnade mitt på ett festivalområde för en reggaefestival "One Love Jamaica Festival". Det var en stor scen med livemusik, massa folk, festivalmatstånd osv osv.
Två japanska tjejer kom fram till oss och ville att vi skulle komma på photoshoot som modeller i Shibuya haha, vi blev alltså headhuntade.
Vi gav min mailadress (Oda) så vi får se vad som händer.
Stora scenen:
Sedan kom det fram en man och började prata med oss, som ägde en reggaeklubb men vi tyckte att han verkade lite väl "på" så när han ville ha mitt mobilnr så sa jag att den inte fungerade här men att vi skypade med alla hemma så det gjorde inget. Då ville han självklart ha mitt skypenamn men jag gav honom fel "oda.olson".
Ikväll ska vi antagligen ut, vi får se var men vi har en tanke om att gå till Velour i Harajuku, det verkar som en härligt ställe.
Byebye!

Picture time (mobilkamera)


Så här ser vårt rum ut, det är minder än det ser ut vill vi lova!

När vi var i Shibuya 109 (som ett 8 våningshus med hysteriska japaner och kläder) fick Oda shoppat lite. Byxdressen som alla japaner i Shibuya har.

Vi hittade även lite billiga converse som Oda slog till på. 240 svenska kroner och ja de är äkta!


Barrundan på det egyptiska stället, vi argumenterade oss in utan att behöva äta utan istället 2 drinkar var.Två av de exotiska drinkarna (den blåa var sådär)

Nästa dag begav vi oss till Starbucks och åt frukost med utsikt över Shibuya crossing

Åkte vidare till Ginza, LYXLYXLYX. Såklart gick vi till applestore

Gick in på abercrombie & fitch Oda trodde det var en gayklubb för det var en halvnaken vältränad herrmodel som fick ta kort med när man kom in( vi har kvar polaroidbilden med oss två och honom, CENSUR) Det var Agnesmusik, personalen (modeller) dansade och det stank herrparfym och det var helt kolsvart med spottar. Vi orkade inte vänta på hissen så vi valde att gå upp för alla dessa våningar. BIG MISTAKE

Ginza på kvällen

Shibuya crossing i rushen när alla slutat jobbet. Helt galet!


Vi ska ev. köpa kameror imorgon så det inte bli Odas mobilkamerabilder.

Byebye
Oda och amanda

re:vinyl

Vi har haft den sjukaste kvällen.
Gick på bar-runda i Shibuya och vårt hood.
Först en liten retro-bar, sedan en egyptisk bar med tarotkort och billiga drinkar i en bur av skynken och sist men inte minst en vinylbar (re:vinyl) i ett rosa hus med japanska media-arbetande hipsters som vi boundade med.
För det första så kände en av killarna (Takasahi Kudo) killarna som startat upp Cheap Monday, för att citera honom:
"I lived with them in Stockholm when they released Cheap Monday and we never thought it would be that big"
Han är gudfar till en av killarna i kollektivets barn (!!!). Världen är så sjukt liten.
Det var världens mysigaste ställe, hiphop, vimyler, fotoutsällning och konst i ett litet rosa hus 5 minuter från där vi bor på vår favoritgata Tomigaya. Killarna spelade japansk hiphop och vi ska komma dit och köpa skivor någon dag.
Takasahi hade jobbat för en tidning och intervjuat Sofia Coppola när de var i USA.
Ska adda killen på facebook, vi fick hans "card". Han hade rolig frisyr, kort hår men med en liten "Lykke Li-bulle" längst bak.
Favoritstället heter numera re:vinyl
Förövrigt var vi i en spelhall och det var precis som i Lost in translation, helt galet.
Mer updateringar kommer.
//Odz & Amandz

Första dygnet

Några snabba uppdateringar då klockan är mycket och vi är "jetlaggade":
- Alla tror att vi är tvillingar
- Oda hade övervikt påvägen hit med 1kg men eftersom amanda hade 15kg så löste det sig. Oda planerar att lösa det i kombination med shopping med UPS-leverans till Sverige
- Vi bodde första natten på ett slummigt och depressivt guest house i Asakusa (vi gillar inte Asakusa)
- Vi flydde till Mc Donalds i slummen, fick panik. De kunde ingen engelska, det var ett riktigt "Lost in Translation-Moment" och det slutade med 3 QP cheese istället för två andra menyer
- Folk på planet från Kina harklade sig så grovt så att det lät som om de skulle spy (detta är tydligen socialt accepterat)
- Vi gick på en liten gata i vårt nya hood (där vi ska bo i 2 månader) och hamnade efter 5 minuter i Shibuya! Hade ingen aning om att det låg så nära, sjukt mycket folk och neon!
- Vi bor med 2 astrevliga killar från Frankrike och Holland (mfl) som gett oss massa bra tips. Odas adapter funkade inte för den var jordad och det blev kaos, detta löste vår nye favorit Peter (Holländaren) på 2 sekunder!
- We love Peter
- Vid incheckingen trodde tjejen som kopierade mitt pass att jag var född i Syd Afrika "No, no Johanneberg is a part of a city in Sweden, not Johannesburg"
- Vi lärde oss vad som menas med occupation när man fyller i formulär för att stanna i Tokyo då vi råkade skriva att vi skulle jobba här (vi menade i Sverige). Det hade kunnat gå illa eftersom vi inte har arbetstillstånd.
- Vi planderar att gå och köpa varsinn digitalkamera i en affär som ska vara billig och bra imorgon för att hålla er updaterade till MAX. Vi hoppas att de är high-tech!
- Vill tillägga att vi gillar stilen folk har här! (Rebecca, du skulle älska det. Provade en byxdress i blommigt som alla verkar ha här. Det såg ut som att jag hade pyjamas men ändå /Oda)
Sayoonara!!!!
//Oda och Amanda, numera lite mindre lost

RSS 2.0