Philips resa!

Philip kom och hälsade på oss i 6 dagar och vi turistade intensivt. Det var riktigt roligt att få visa alla våra favoritställen och att upptäcka nya tillsammans.

Lite kort om vad vi gjorde...

Vi var på 270yen-restaurang (allt kostade 270 yen, ca 20kr) med lite folk, Philip åt gristunga(?). Man beställde mat och dricka på en touchscreen-dator. Jag (Oda) upptäckte hur gott friterad bläckfisk är här jämfört i Sverige.


Beställde friterade räkor och fick massa räkhuvuden....Det var tyvärr inte ätbart


Sedan hade vi en liten förfest i vårt vardagsrum för att sedan gå till en av Tokyos största klubbar Womb. Man var tvungen att låsa in sin kamera där så vi har tyvärr inga bilder därifrån men det är en riktigt bra klubb!


Erik och Amandine


Efterfest på Burger KingDagen efter åkte vi till Asakusa (där vi bodde första natten som vi hatade) men vårt tidigare hat vändes till en kärlek. Vi gillar Asakusa skarpt nu!
Läskiga fiskar..
Senjo templetVi gick på mysig uteservering med japansk mat och ville beställa bläckfisk. Tyvärr kunde inte personalen engelska så vi försökte måla bläckfiskar och tillsist förstod de vad vi menade. Oda höll på att kvävas av bläckfisken och är numera lite äcklad av grillad bläckfisk. Friterad går finemang.

Dagen därpå åkte vi till Akihabara - "electric town". Elektroniken och spelens paradis.Akihabara är även känt för sina Maid-café vilket innebär café där tjejer arbetar i maid-kläder- Det är typ som ett rollspel. På bilden ser ni Amanda och den maid som följde oss till ett av alla maid-café. Det var helt surrealistiskt, man skulle säga någon ramsa innan man fick sitt kaffe och folk stod och gjorde röster till anime live med mikrofon. Typ som karaoke fast med repliker... man fick inte ta kort därinne tyvärr.


på kvällen blev det karaoke med franska paret vi bodde med. Som vanligt med gratis bar och efterfest i massa japaners karaokerum...


Döner kebab-efterfest! Jag (Oda) pratade tyska med kebabgubben!
Dagen därpå åkte vi till Harajuku
Jag köpte en tändare i form av en kaka till dig Becca, tyvärr tog de den i tullen när Philip åkte hem!!Vi tog en öl i favoritbaren på Design Festa galleriet och Philip blev intervjuad till bloggen som "todays visitor"På kvällen åkte vi till Shinjuku för att ta en taxi till Park Hyatt, hotellet där Lost in translation spelades in. Vi åkte upp till 52:e våningen och drack drinkar till live jazz och världens coolaste utsikt i New Yorkbaren där en stor del av filmen spelades in. Atmosfären, musiken, inredningen och feelingen var PRECIS som i filmen och det var värt vartenda öre. Det är en utav de bästa sakerna vi gjort under hela resan. Oda blev starstrucked.


Amanda var lycklig


Det går tyvärr inte att återge på bild hur fab det var men det kändes så lyxigt att sitta och lyssna på livejazz och dricka coctails på  52:e våningen på det mest glassiga hotellet vi någonsin sett.


Jag och Amanda avslutade vistelsen med att sno varsin handduk på toaletten...vi misstänker också att Scarlett gått på toa just på den toaletten vi gick..


Dagen efter all glamour var vi på Imperial palace

Sedan gick vi till matmarknaden i Ueno och Amanda och jag lyxade med räkmacka (räkor, lax och annan färsk fisk och skaldjur är svinbilligt här! Och av bästa kvalité)
Massivt inlägg men trots detta så har vi gjort massa mer!!

Peace

Kommentarer
Postat av: Rebecca

fett med inlägg! fett med lost in translation baren! och tack för tändaren!!!!!!! :D haha!! (taskiga japaner) Men det är tanken som räknas!!! pussilago

2010-06-20 @ 13:02:44
Postat av: Christian

Asakusa! Bron, vi bodde precis där! Mittemot hornet/fallosen/whatever. <3<3<3

2010-06-20 @ 18:39:19
Postat av: Amanda

Det är en MOROT!!

2010-06-20 @ 20:55:01
Postat av: oda

Becca, du ska få dig lite annan kitch, jag lovar haha.

2010-06-21 @ 20:40:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0