Picknick och Ageha


På James hej då-fest blev vi inbjudna till en picknick dagen efter i Yoyogiparken. Där träffade vi Emma, Yo och massa som bor under oss i Sakura house. Vi satt och åt sushi, chips, dumpling och massa annat och eftersom det var Emmas hejdå-picknick (vi går på hejdå-fester hela tiden haha) så var det som en förfest inför förfesten. Vi satt där till det blev solnedgång.

Jag och Oda bestämde oss för att gå hem för att fixa iordning inför förfesten som vi skulle ha hemma hos oss. Nästan alla från picknicken skulle komma hem till oss senare och det blev en del människor. Det kom massa av Emmas vänner och det blev en riktigt lyckad förfest! Även de som bor under oss kom upp och det blev verkligen fullt hus.Emma fick panik på att jag och Oda hade på oss plajettklänningar och hon hade på sig "strandklänning" så vi fixade till henne lite haha


Bästa kortet! Precis innan vi går mot shuttlebussen mot Ageha. Yo hittade hatten...


Efter detta fortsatta festen, vi försökte få ut alla men insåg snart att det inte skulle gå så vi lämnade över ansvaret på våran korridorvän Chris. Vi sprang mot Shibuya för att hinna med bussen och såklart var vi tvunga att ta ut pengar först och när vi kom fram så såg vi den sjukt långa kön! Jag (Amanda) och Emma kommer då på den ultimat idén att börja prata med en japan som stå hyfsat långt fram i kön. Detta fungera väldigt bra och precis när bussen anländer ropar vi på Yo, Oda och Chris (en annan Chris än våran korridorsvän) och de slinker in i kön och vi kommer med bussen.

Väl framme går vi inte och får låsa in stora väskor och kamera för man får inte ta kort inne på Ageha, Oda gjorde dock det ändå men mobilen så ha lite överseende .

Såklart hade det en pool men man fick absolut inte bada i den
Alla älskar glowsticks på klubbarna


Oda, Yo och Emma träffade en kille som kom fram till dom och skrek "SLAP ME" och efter några om och men gjorde det de och Oda försökte få det på bild. Andra bilden är en av de bättre!
Ageha var grymt men tyvärr tappade jag (Amanda) bort min väska med mitt pass, körtkort, ica-kort och suicakort(tunnelbanekort). Men det är löst nu som tur är! Det är ändå lite status att jag kommer ha ett pass som är utfärdat i Tokyo fast kortet säker blev förfärligt haha.

Sayoonara

James hejdå-fest


Genom Ingmar och Justin har vi lärt känna väldigt många arkitekter som är här och gör interships och en av de var James. Hans upplägg var att vara på tre olika ställen i världen under sin internship-tid och dessa ställen var Schweist, Tokyo och Bolivia. Så nu hade han bara Bolivia kvar och innan han lämnade Tokyo hade han såklart en Go away-party. Vi skulle till en lägenhet som ligger på andra sidan av Shibuya (alltså inte så långt från oss) men vi förvirrade oss väldigt mycket fastän vi målat ut på kartan vart vi skulle. Så efter ca. 1.5 tim (förmodligen mer) hittade vi äntligen stället! Det var värt allt letande! Efter ett tag gick vi vidare till en 180 yen bar där vi spenaderade resten av kvällen innan James åkte till flygplatsen.

180 yen baren
Gruppbild precis innan James tar tåget till flygplatsen!


Peace out!

Ueno ZOO


Vi har varit på Ueno zoo och sett MASSA djur. Det var ganska hemskt men roligt att se.
Här  är några av dom:
Söta barn!


Oda framför vattenmarkerna.Vi gick till en lite sjö som hade trampbåtar, så mysigt.Det var allt för nu!

Philips resa!

Philip kom och hälsade på oss i 6 dagar och vi turistade intensivt. Det var riktigt roligt att få visa alla våra favoritställen och att upptäcka nya tillsammans.

Lite kort om vad vi gjorde...

Vi var på 270yen-restaurang (allt kostade 270 yen, ca 20kr) med lite folk, Philip åt gristunga(?). Man beställde mat och dricka på en touchscreen-dator. Jag (Oda) upptäckte hur gott friterad bläckfisk är här jämfört i Sverige.


Beställde friterade räkor och fick massa räkhuvuden....Det var tyvärr inte ätbart


Sedan hade vi en liten förfest i vårt vardagsrum för att sedan gå till en av Tokyos största klubbar Womb. Man var tvungen att låsa in sin kamera där så vi har tyvärr inga bilder därifrån men det är en riktigt bra klubb!


Erik och Amandine


Efterfest på Burger KingDagen efter åkte vi till Asakusa (där vi bodde första natten som vi hatade) men vårt tidigare hat vändes till en kärlek. Vi gillar Asakusa skarpt nu!
Läskiga fiskar..
Senjo templetVi gick på mysig uteservering med japansk mat och ville beställa bläckfisk. Tyvärr kunde inte personalen engelska så vi försökte måla bläckfiskar och tillsist förstod de vad vi menade. Oda höll på att kvävas av bläckfisken och är numera lite äcklad av grillad bläckfisk. Friterad går finemang.

Dagen därpå åkte vi till Akihabara - "electric town". Elektroniken och spelens paradis.Akihabara är även känt för sina Maid-café vilket innebär café där tjejer arbetar i maid-kläder- Det är typ som ett rollspel. På bilden ser ni Amanda och den maid som följde oss till ett av alla maid-café. Det var helt surrealistiskt, man skulle säga någon ramsa innan man fick sitt kaffe och folk stod och gjorde röster till anime live med mikrofon. Typ som karaoke fast med repliker... man fick inte ta kort därinne tyvärr.


på kvällen blev det karaoke med franska paret vi bodde med. Som vanligt med gratis bar och efterfest i massa japaners karaokerum...


Döner kebab-efterfest! Jag (Oda) pratade tyska med kebabgubben!
Dagen därpå åkte vi till Harajuku
Jag köpte en tändare i form av en kaka till dig Becca, tyvärr tog de den i tullen när Philip åkte hem!!Vi tog en öl i favoritbaren på Design Festa galleriet och Philip blev intervjuad till bloggen som "todays visitor"På kvällen åkte vi till Shinjuku för att ta en taxi till Park Hyatt, hotellet där Lost in translation spelades in. Vi åkte upp till 52:e våningen och drack drinkar till live jazz och världens coolaste utsikt i New Yorkbaren där en stor del av filmen spelades in. Atmosfären, musiken, inredningen och feelingen var PRECIS som i filmen och det var värt vartenda öre. Det är en utav de bästa sakerna vi gjort under hela resan. Oda blev starstrucked.


Amanda var lycklig


Det går tyvärr inte att återge på bild hur fab det var men det kändes så lyxigt att sitta och lyssna på livejazz och dricka coctails på  52:e våningen på det mest glassiga hotellet vi någonsin sett.


Jag och Amanda avslutade vistelsen med att sno varsin handduk på toaletten...vi misstänker också att Scarlett gått på toa just på den toaletten vi gick..


Dagen efter all glamour var vi på Imperial palace

Sedan gick vi till matmarknaden i Ueno och Amanda och jag lyxade med räkmacka (räkor, lax och annan färsk fisk och skaldjur är svinbilligt här! Och av bästa kvalité)
Massivt inlägg men trots detta så har vi gjort massa mer!!

Peace

Gårda exhibition

Vi har varit jättedåliga på att uppdatera men det är ett bra tecken! Vi har gjort så mycket roliga saker så tiden flugit iväg ifrån oss. Så här kommer en massiv updatering med flera inlägg!

Till att börja med så gick utsällningen för 3 veckor sedan mycket bra, jag (Oda) träffade massa inspirerande människor som kom och pratade med mig i mitt lilla utsällningsrum. Allt ifrån dansare, förpackningsdesigner, en kille som sjöng i något band till en och annan konstnär.
Mitt utsällningsrum låg precis vid den härliga baren där de spelar funk (killen som jobbar där spelar i ett japanskt funkband) och har goda/finare ölsorter från hela världen så det gjorde ju inte saken sämre direkt.
Jag sålde inte alla påsar men jag är riktigt nöjd med resultatet ändå, en bra erfarenhet helt enkelt! Blev intervjuad av en trevlig man som jobbade för galleriet, intervjun ligger på deras blogg: http://www.designfestagallery.com/news_blog/blog_en/?p=4097
Bilden är fruktansvärd och han missförstod en del saker angående utbildning osv men det gör ju inget haha. Han fick mig att låta coolare än vad jag är så jag tackar och tar emot.

Här blir jag intervjuad i funkbaren..Galleriet utifrån


Mitt utsällningsrum...

Flera av de vi lärt känna här kom och besökte utsällningen men tyvärr missade jag nästan alla trots att den enda gången jag lämnade rummet var då jag gick på lunch, bad luck men ändå kul att de kom förbi!

Sayonara!

Mycket har hänt


Vi har varit på en klubb i harajuku (Velours) och det var ett live hiphopband som uppträdde. Vi kom in gratis och visa ej leg så nice!


Vi har ätit kycklingmacka med massa fett på.


Oda har haft sin utställning (kommer ett inlägg om det)


Oda har hittat en av sina favorit öl:er


Och vi har tillsammans hittat våran favoritkaloribomb som är en creps med grädde, glass, banan och chokladsås.

RSS 2.0